Lökéshullám terápia

Mi is az a lökéshullám terápia ?

A lökéshullám egy nagy erejű hanghullám, amely a bőrön át energiát közvetít a környező szöveteknek, ezáltal a célterületen gyógyító folyamat indul el. A lökéshullám terápia során a vérerek kitágulnak, a vérkeringés fokozódik, a szövetek anyagcseréje, az érképződés felgyorsul. A salakanyagok kiürülése, és a gyulladást csökkentő faktorok koncentrációja megemelkedik. Az izmok és az inak ellazulnak, a fájdalom csökken, a mozgás képesség javul. Beindul a szervezte öngyógyító mechanizmusa.

Ezt eddig értjük, de hogyan is képzeljük el a „ lökéshullám „-ot, és hogyan képes energia átadásra? Hogyan is adható át gyógyító energia egy hullám segítségével?

Próbáljunk visszaemlékezni a régi fizika órákra. Lehet, ez nem mindenkiben idéz fel kellemes emlékeket…

A megolvasztott, majd vízbe ejtett, és ott megszilárduló üvegcsepp – bolognai csepp – érdekes tulajdonságai elvezetnek bennünket a „ lökéshullám „-ok megértéséhez.

A bolognai csepp, vagy más néven Rupert herceg könnycseppje, tudományos pályafutása a XVII. században kezdődött, amikor Rupert, bajor herceg, II. Károly angol királynak ajándékozott néhányat.

Nos, ha ezt az üvegcseppet egy vízzel teli üvegedénybe tartjuk, és ott a víz alatt a csepp vékony nyakát letörjük, az üveg edény nagy robajjal összetörik, pedig ahhoz senki hozzá sem ért.

Mi is történik ilyenkor?

A bolognai csepp elkészítésekor a forró üvegolvadék a hideg vízbe cseppenve, ott gyorsan megdermed. A külső burok megszilárdul, összeszorul. Mivel az üveg rossz hővezető, a csepp belseje így hosszabb ideig forró marad, ezt szorítja össze a külső, már megszilárdult burok. Ha megsértjük ezt a cseppet – eltörjük a leggyengébb részét, a nyakát – a burok megreped, és a felhalmozott belső feszültséget nem képes tovább kordában tartani. A vízben terjedő nyomás ( lökéshullám ) átterjed az üvegedény falára is, és azt szétfeszíti.

Természetesen a lökéshullám terápia során az energia átadás kontrollált körülmények között történik. A modern gépek vezérlő egységei segítségével beállítható az energia és a frekvencia nagysága is a különböző kezelendő betegségek, testtájak, ill. az egyéni érzékenységnek megfelelően.

Dr. Garancz Eleonóra

About Dr. Garancz Eleonóra

1992-ben végeztem a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 1999-ben szereztem szakorvosi képesítést neurológiából. Gyakorló orvosként számtalan olyan beteggel találkoztam, akiknél a különböző ideggyógyászati és reumatológiai megbetegedések okozta fájdalmat a modern orvostudomány eszközeivel nem sikerült hosszútávon kielégítő módon megszüntetni. Ekkor keltették fel érdeklődésemet az alternatív gyógyászat nyújtotta lehetőségek.