Kedves visszatérő és leendő pácienseim!
Várom Önöket szeretettel a belvárosban, a Vígszínház mellett.

A rendelésemre vagy neurológiai vizsgálatra a +36 20 930 9242 telefonszámon jelentkezhetnek be.
Cím: 1136 Budapest, Pannónia u. 8. félem. 4. (26-os kapucsengő)
A rendelő nem akadálymentesített.
Parkolás az utcán, vagy az 50 méterre levő Vígszínház mögötti NH Hotel örzőtt mélygarázsában.

A kezeléssel vagy neurológia vizsgálattal kapcsolatos egyéb kérdéseikre az eleonora@drgarancz.hu e-mail címen szívesen válaszolok.

.

A neurológia, magyarul ideggyógyászat az idegrendszer szerkezeti és funkcionális megbetegedéseivel foglalkozó tudományág. A páciensek leggyakrabban fejfájással, derékfájással, szédüléssel, feledékenységgel, zsibbadásos panaszokkal fordulnak az ideggyógyászhoz.
A neurológiai vizsgálat során a kórelőzmény részletes megbeszélése mellett fizikális vizsgálat történik.

Mi történik egy neurológiai vizsgálat alkalmával?

A neurológiai vizsgálat során a kórelőzmény részletes megbeszélése mellett fizikális vizsgálat történik.

A neurológiai vizsgálat során a részletes anamnézis felvételét követően fizikális vizsgálat történik. Ennek folyamán vizsgáljuk a koponyát, gerincet, az izomtónust, izomerőt, a reflexeket, az érzékelést, állást, járást, végül a gnosztikus funkciókat. Ezek alapján tudunk dönteni arról, hogy szükséges-e, ill. milyen vizsgálat szükséges a diagnózis felállításához. Ezek lehetnek képalkotó- (CT, MR), elektrofiziológiai- (EEG, ENG, EMG), esetleg röntgen vizsgálatok. Az adekvát terápia kiválasztása mindig interaktiv feladat, meg kell hogy feleljen a betegségnek és a betegnek is. Vannak helyzetek, mikor a mozgásterünk sajnos szűk, például, ha mindenképpen idegsebészeti beavatkozásra van szükség (daganatos betegségek egyes fajtái).