Dr. Garancz Eleonóra

Dr. Garancz Eleonóra – neurológus főorvos

Ki is Dr. Garancz Eleonóra?

1992-ben végeztem a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 1999-ben szereztem szakorvosi képesítést neurológiából. Gyakorló orvosként számtalan olyan beteggel találkoztam, akiknél a különböző ideggyógyászati és reumatológiai megbetegedések okozta fájdalmat a modern orvostudomány eszközeivel nem sikerült hosszútávon kielégítő módon megszüntetni. Ekkor keltették fel érdeklődésemet az alternatív gyógyászat nyújtotta lehetőségek.
2001-ben elvégeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán az Akupunktúra alapképző tanfolyamot, majd 2002-ben eredményes vizsgát tettem a Semmelweis Egyetem hagyományos kínai orvoslással foglalkozó szaktanfolyamán.
2004-ben szereztem jogosultságot lézerterápia alkalmazására. Jelenleg neurológus szakorvosként dolgozom, a gyógyítás során a modern orvostudomány eszközei (gyógyszeres kezelés, lézer) mellett a komplementer medicina eszközeit (akupunktúra) is alkalmazom. A kezeléseket hagyományosan tűvel, ill. a modern gyógyászat eszközével, lágylézerrel is végzem. Emellett használom a GUNA bioterápiát, mely e két gyógymódot sikerrel ötvözi.

Előadások:

  • A klasszikus afázia klinikuma és a képalkotó eljárások értékelése
  • Az intrakraniális tumorok és a beszédzavarok
  • A dementia differenciál diagnosztikája
  • A nyelészavarok differenciál diagnosztikája

Írásos publikációk:

  • Demencia differenciál diagnosztikai elkülönítése az afáziától (fejezet), Horváth M. Szabolcs: Agnózia, az észlelés és a felismerés kudarca
  • Oliver Sacks: Fél lábbal a földön (szaklektorálás)

Ide klikkelve kapcsolatba léphet velem.